Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2020 - efekty

PODPROGRAM 2020 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gielniowie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – wrzesień 2021.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, mus jabłkowy);
  • skrobiowe (makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa rozpuszczalna zbożowa),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (fasolka po bretońsku).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 502 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 22,67597 ton żywności;
  • 2286 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków.
  1. W ramach Podprogramu 2020 dla 75 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 135 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
  • Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 15 uczestników,
  • Żywieniowo – dietetyczne 1 spotkanie dla 15 uczestników,
  • Kulinarne - 1 spotkanie dla 15 uczestników,
  • Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 15 uczestników,
  • warsztaty w formie wydawniczej – dla 75 osób.

 

Zegar

Kalendarz

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Maj 2024
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Imieniny

Bannery boczne

Biuletyn Informacji Publicznej